Затишок і комфорт сільського клубу на радість людям (придбання крісел для глядацької зали) На реалізації

Доданий
25.10.2021
Номер
2
Культура та туризм

Глядацька зала розрахована на 201 посадочне місце, стан крісел дуже незадовільний: оббивка в жахливому стані, на сидіннях також присутні пошкодження, каркаси вже втратили свою стійкість, розшаталися. Ми маємо на меті замінити їх.

Автор проєкту
Наталія
Наталія Михайлик
Бюджет
322 002 грн
Розрахунок бюджету
Район
Старовірівський округ
Адреса
Нововодолазький район, Старовірівка

Опис

Для кого цей проєкт?

Діяльність КЗ «Сільський клуб с.Старовірівка» спрямований на задоволення загальнокультурних потреб жителів с.3 Старовірівка, с. 4 Старовірівка, с.Дячківка, с.Раківка (1000 осіб)

Мета проєкту

Мета проекту – створення сучасного центру дозвілля та умов для організації змістовного дозвілля мешканців та гостей Старовірівської громади різної вікової категорії та підвищення якості проведення культурно-мистецьких заходів. Щороку глядачами усіх заходів сільського клубу стають люди різного віку. Ми маємо на меті оновити глядацькі крісла, щоб вони були з легших, сучасних і зносостійких матеріалів, які прослужать талановитим дітям села, їх сім’ям і вдячним відвідувачам закладу ще не один рік.

Проблема

Актуальність проєкту полягає у забезпеченні належних умов для проведення культурно-дозвіллєвих заходів, створенні культурного центру та осередку народної творчості для населення. Створення більш сприятливих умов для відпочинку, та дозвілля мешканців громади. Застаріла матеріальна-технична база сільського клубу, непривабливий інтер’єр та не сучасні меблі не дають реалізувати ці можливості в повній мірі.Створення платформи для проведення культурно-масових заходів.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

КЗ «Сільський клуб с.Старовірівка» Старовірівської сільської ради є осередком культури і мистецтва, де пісня, танець, музика зачаровують мешканців та гостей села. Його діяльність – важлива складова створення іміджу. Заклад працює для всіх мешканців Старовірівської громади, незалежно від віку, національності, релігійних, політичних уподобань та для людей з обмеженими можливостями. Відремонтований сільський клуб став улюбленим місцем проведення дозвілля мешканців села. В сільському клубі проводить культурно-мистецькі заходи, спрямовані на організацію дозвілля дітей та молоді, виступи колективів та окремих виконавців художньої самодіяльності СБК Старовірівської громади та учнів Старовірівської гімназії, проводить концертні програми до державних свят, ярмарки, фестивалі, танцювальні вечори для дорослих, тощо. Це дає можливість залучити мешканців села до художньої творчості, популяризувати народну творчість, знайомити відвідувачів заходів з місцевими митцями та ін. Сучасне аматорське мистецтво розвивається в режимі інноваційного пошуку, спрямовуючи роботу працівників культури та керівників аматорських колективів по впровадженню нових форм і методів діяльності. Обладнання, що планується використовувати під час проведення культурно-мистецьких заходів в приміщенні закладу, дасть нові можливості щодо їх впровадження, їх сучасного професійного оформлення, розвитку естетичного смаку глядачів, зацікавленість до народного мистецтва, підвищить рівень організації, проведення мистецьких заходів, підвищить рівень культурного розвитку людини.

Повний опис проєкту та прогнозний обсяг витрат

Загальною метою проєкту є відродження культури на селі, запровадження механізму культурного дозвілля дітей, молоді та дорослих. Проєкт направлений на створення належних умов для культурного дозвілля мешканців територіальної громади, які відвідують сільський клуб, забезпечить активне функціонування закладу та збільшить кількість відвідувачів та проведення культурно-мистецьких заходів. Даний проєкт може стати потужним поштовхом для організації змістовного дозвілля жителів округу. Створення умов для реалізації творчого потенціалу різних верств населення, спрямовуватиме їх на духовне становлення і самовдосконалення. Всі мешканці (100%) отримають пряму вигоду від успішної реалізації проєкту. Цей проєкт дозволить оновити глядацьку залу сільського клубу, придасть їй естетичний, безпечний, сучасний вигляд та вдихне нове життя в сільський клуб, даючи можливість наповнить його новим змістом.
Придбання крісел для глядацької зали надасть змогу мешканцям громади відчувати себе більш комфортно та затишно, зробить глядацьку залу більш благоустроєною та привабливою, покращить якість відпочинку населення села особливо для батьків з малечею, людей похилого віку. В реалізації проєкту зацікавлені не тільки жителі села 3 Старовірівка, 4 Старовірівка, Дячківка, Раківка, а ще і інші люди. Реалізація проєкту перетворить приміщення глядацької зали з засторілого типу у сучасне, комфортне середовище.
За рахунок реалізації проєкту, сільський клуб села 4 Старовірівка отримає новий імпульс свого розвитку, зможе на новому, більш якісному та професійному рівні здійснювати культурні послуги для населення і приверне увагу міської влади щодо подальшої підтримки культури на селі.
Пропонуємо створити новий центр активності і гуртування дітей, молоді, батьків вихованців, громади села всіх вікових категорій.

Ризики (перешкоди) у реалізації проєкту, на які слід звернути увагу

Підвищення цін на необхідне обладнення.
Інфляція 53 667.00 грн

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Відділу освіти, культури, молоді та спорту Старовірівської сільської ради